Hieman on jo toinen jalka Suomessa, niin lähellä häämöttää jo muutto takaisin Suomeen. Tosin on ollut niin sateista että on ollut välillä molemmat jalat...
...rapakossa. Hyvä ystäväni sanoi kuvan nähtyään että vain minä kuulemma pysähtyisin tekemään tuon. ;) No, nahkakengät olivat jo muutenkin liskumärät, mitäpäs niitä enää varomaan. Niin, en tietenkään kävellyt rapakkoon, vaan kaikki tiet koululta kotiin olivat veden vallassa.
Nyt on kylmä, satelee hieman, oikeasti on todella kylmä. Hassua, kun ajatellaan että vajaa kuukausi sitten oli vielä ihan hellettä. Hangzhoun kylmyys menee ihan luihin ja ytimiin, sellaista kylmänkalseaa säätä on nyt tiedossa muutaman kuukauden ajan. Mutta mitäpä ei paikkaisi kuumalla kaakaolla ja tuoreella omppupiirakalla...
Saimi-tädin omppupiirakka
(kulkee myös nimellä maailman paras omenapiirakka)
3-4 kananmunaa
3 dl sokeria
Nämä vaahdotetaan ja sekaan lisätään 2 dl punaista maitoa
4 dl vehnäjauhoja + 1 tl vaniljasokeria+ 3 tl leivinjauhetta
sekoitetaan keskenään ja lisätään munasokerimaitoseokseen
200 gr voita sulatetaan ja lisätään seokseen
(voi lisätä hiukan vehnäjauhoja jos
näyttää liian löysältä, minä lisäsin..)
Taikina kaadetaan joko kahteen pyöreään piirakkavuokaan tai uunipellille.
Päälle ladotaan (viipaleina helpompi kuin kokonaisina..)
3-4 hapahkoa omenaa,
(minä käytin 2 1/2 isoa kiinalaista omppua)
omppujen päälle ripotellaan kanelisokeria ja paistetaan 225 asteessa n. 20-25 min.
Piirakan juju on että kun otetaan uunista,
ripotellaan päälle sokeria
ja annetaan jäähtyä leivinpaperin alla.
( siis laitetaan uusi leivinpaperi, ei kumota piirasta
ylösalaisin.. toim.huom.)
Piirakka valmistuu hurjan nopeasti ja on helppo tehdä!
Ja mikä parasta, se on namia!
Tämä on niin hyvää piirakkaa ettei parempaa löydy!
Tämän ohjeen myötä haluan toivottaa ihanaa sunnuntaita sinulle joka tätä käyt lukemassa. Me lähdemme nyt mieheni kanssa kävelylle mukavan raittiiseen, joku voisi myös sanoa koleaan Hangzhouhun!
-Jaanuska-
p.s. Tyttärelläni Janetella on tänään nimipäivä, onnea!
Kommentit