Aloitin opiskelut Zhejiangin yliopistossa, opiskelen siis mandariinikiinaa. Aika on hurahtanut opiskellessa ja ihan arjen pyörityksessä. Tässä kuitenkin muutama kuva:

1987002.jpg

Karakterit ovat mielenkiintoisia. Itse asiassa eivät vaikeita, muistamista vaan on paljon.

1986938.jpg

Hangzhoun Hefangilta eli historialliselta kadulta napattuja karakterikirjoituksia. Hyvin moni ei osaa meidän kirjaimiamme lukea, vaikka pin yin-kirjoitus alkaakin olla yhä useammalle tuttu. Pin yin on kirjoitusta meidän kirjailmillamme, toonit lisättynä. Mandariinikiinassa on neljä toonia ja yksi hiljainen tooni. Kuulostaa monimutkaiselta, mutta ei itse asiassa ole. Kunhan vain muistaa missä mitäkin toonia käyttää. Qing wen ja toinen sana (wen) kakkostoonilla on "Saanko kysyä?" ja samat sanat ja toinen sana kolmoistoonilla tarkoittaa: "Suutelisitko minua?" Eli tarkkana saa olla kun puhuu...;)

1986948.jpg

Erilaista tyyliä.

1986957.jpg

Ja hieman suoraviivaisempaa tyyliä. Sydämet eivät kuulu karaktereihin...

1986927.jpg

Kännyköitä on paljon, mutta on paljon myös ihmisiä jotka käyttävät ihan tavallisia yleisöpuhelimia. Minäkin muistan kuinka miehelleni, silloiselle poikaystävälleni, soitin päivittäin armeijaan yleisöpuhelimesta. Siinä oli romantiikkaa kun parinkymmenen asteen pakkasessa lisäsi kolikoita puhelimeen...;)

Oikein hyvää lokakuuta kaikille täältä Hangzhousta!

                    -Jaanuska-