Seitsemän viikon uskomattoman hienon Suomi-loman jälkeen oli ihan mukava palata takaisin Kiinaan. Tarkoituksemme oli lähteä perjantaina kohti Shanghaita, mutta lento peruuntui teknisen vian vuoksi. Kaikkien kommellusten jälkeen olimme Hangzhoussa eilen, sunnuntaina, viiden aikoihin iltapäivällä. 32 tuntia aiotusta aikataulusta myöhässä. Tosin, meillähän on vielä lomaa, koulut alkavat vasta ensi viikolla. Eihän meillä mitään kiirettä ole. :)

Olemme muuttaneet Rosen omakotialueelta koulua vastapäätä sijaitsevaan kerrostalokompleksiin. Asunto on ihana ja alue kaunis, viihdymme varmasti! Kaikki palvelut ovat lähellä, kuntosalikeskuskin alakerrassa. Samainen jossa aiemmin olimme jäseniä, nyt ei ole pitkä matka treenaamaan. Koulu on todellakin vastapäätä, ja siellä pelaamme mm. kaksi kertaa viikossa koulun kanadalaisia opettajia vastaan salibandya. Harrastukset eivät missään tule hakemaan sinua, mutta täällä ne ovat vielä tiukemmassa. Olemme itse olleet aktiivisia ja saanet paljon kivoja juttuja järjestettyä, ja mikä parasta, olemme saaneet niiden myötä hienoja ystävyyssuhteita. Itse olen välillä koululla opettajana, joten asuntomme sijainti on minullekin ideaali. Ja mieheni työpaikkakin on pyöräilymatkan päässä, tosin nyt tulee vettä kaatamalla, ehkei tänään mene pyörällä töihin. Taifuuniuhka on ollut koko viikonlopun alueemme päällä, toivottavasti sitä ei nyt tule. Muistissa on vielä parin vuoden takaiset tulvat, jolloin paikoin Hangzhoussa näytti tältä:

973866.jpg

Tämä on siis vuodelta 2007, kuvan on ottanut mieheni kiinalainen työntekijä. Sateenvarjollahan on tuossa vaiheessa suuri merkitys...;)

Jospa se nyt ei tänne iskisi täydellä teholla. Yleensä koulujen alkamisen aikaan on ollut +40 ja ylikin, nyt on tällä hetkellä vain +28. Aamulla heräsin jo viiden aikoihin, herään yleensäkin, mutta nyt varmaan on rytmit lentojen omituisuuksien takia hieman sekaisin.

1249857714_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Aamulla viiden aikaan näytti tältä, vain viisitoista minuuttia myöhemmin oli jo aivan valoisaa.

Tänään käymme kiertelemässä ympäristöä, otan kameran mukaan. Eilen illalla kaatosateessa kävin mieheni kanssa kävelyllä lähiympäristössä joka oli täynnä ihania kiinalaisia kojuja, sinne pitää mennä ihan ajan ja kamerankin kanssa. ;)

Mukavaa elokuista maanantaita täältä Hangzhousta!

                  -Jaanuska-